TARİHÇE
Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak, 1979 yılında Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde Pratik Sanat Okulu olarak kurulmuştur. Eğitimine 1982-1983 öğretim yılında Metal İşleri Bölümü ile başlayan okulumuz, ardından 1983-1984 yıllarında Tesviye, 1992-1993 yıllarında Elektrik ve Kuyumculuk Bölümleri, 2000-2001 yıllarında ise Bilgisayar Bölümleri eklenmiştir. Ticaret Meslek Lisesi'nin taşınmasıyla 2013 yılında kullanılmak üzere okulumuza tahsis edilen bina, 6 derslik açılarak 9. sınıf öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır. 2016-2017 eğitim öğretim yılında bu binanın yerine yeni bir atölye binası inşa edilmiş, bu yeni binaya Bilişim Teknolojileri, Kuyumculuk Teknolojileri ve Elektrik Elektronik Teknolojileri alanları taşınmıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla okulumuzda 15 derslikte 769 öğrenci eğitim görmektedir.
2006 yılında Avrupa Birliği Eğitim Programları kapsamında "Leonardo da Vinci Programı" altında "Takı Tasarımında Modern Metotlar" adlı proje ile Avusturya'ya personel hareketliliği sağlanmıştır.
Okulumuzda çeşitli yıllarda döner sermaye kapsamında masa sıra imalatı gerçekleştirilerek okullara dağıtılmaktadır.
2018 çağrı döneminde Dicle Kalkınma Ajansı ile yürütülen proje kapsamında Elektrik-Elektronik Teknolojileri ile Metal Teknolojileri Alanlarının atölyeleri, makine ve malzeme donanımıyla güçlendirilmiştir.
2018 yılında okulumuzun hazırladığı "Genç Pedallar Yarışıyor" projesi kapsamında öğrencilere bisikletler temin edilmiş, ayrıca Midyat'ın tarihi ve turistik yerlerini belgelemek amacıyla fotoğraf kursları düzenlenmiş ve bir sergi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 18 öğrenci ile Şanlıurfa'ya bir gezi düzenlenmiştir.
Erasmus+ Proje kapsamında okulumuz 2018 ve 2020 yıllarında "Midyatlı Gençler İstihdam İçin Avrupa'da" ve "Avrupa'da Sanayi Sektörleri Stajı" adlı üç hareketlilik projesini gerçekleştirmiştir. Bu projeler kapsamında Avusturya'ya Kuyumculuk Bölümü öğrencileri, Hollanda'ya Elektrik Bölümü öğrencileri ve Almanya'ya Metal Teknolojileri Alanı öğrencileri staj yapmak üzere gönderilmiştir.
Okulumuzun konsorsiyum üyesi olduğu Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Projesi kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Elektrik-Elektronik bölümünden 4 öğrenci ve 2 öğretmen Avusturya'ya, Bilişim Teknolojileri bölümünden 1 öğretmen ve 4 öğrenci Çekya’ya gitmiştir. Aynı proje kapsamında İşbaşı İzleme amacıyla Bilişim, Elektrik, Metal, Makine ve Kuyumculuk Bölümü öğretmenleri Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde hareketliliklere katılmışlardır.
Okulumuz 2021 yılında dâhil olduğu SEUP projesi kapsamında öğrencilere yemek, servis, okul kıyafeti, önlük ve gıda kartı yardımı yapmaktadır. SEUP II projesi kapsamında 2023 yılında Bilişim Teknolojileri alanı fiziki ve donanım olarak yenilenmiştir. Devam eden SEUP II projesi ile Elektrik-Elektronik, Makine Teknolojileri ve Metal Teknolojileri Alanları da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında fiziksel ve donanımsal olarak yenilenecektir.